üst kısım 728*90

[gundem][slider][#fc0000]

31 Aralık 2015 İstanbul'da Okullar Tatil mi? İstanbul'da Kar Tatili

İstanbul 2016 yılına karla ve aşırı soğuklarla birlikte girecek. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2015 Perşembe ve 01 Ocak 2016 Cuma günü İstanbul'da kar yağışının ve aşırı soğukların etkili olması bekleniyor. Valilik hava sıcaklıklarının 15 derece düşeceğini ve vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.

İstanbul için beklenen kar yağışı geldi. Ancak son yılların en etkili kar yağışına kutuplardan gelen aşırı soğuk hava dalgası da eşlik edecek. Aşırı soğukla birlikte rüzgar ve fırtına da görülecek.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Bugün öğle saatlerinde başlayacak karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinde etkisini artırarak cuma akşamına kadar yer yer yoğun (20-50 cm) kar sağanakları şeklinde devam edecek. Kutupsal soğuk havaya etkili kar yağışlarıyla gök gürültüsü, kuvvetli rüzgâr ve tipi eşlik edecek. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düşecek, buzlanma ve don yaşanacak.


KARADENİZ: Kar yağışı Karabük, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olacak. Yağış cuma gününe kadar sürecek. Rüzgârın kuzey yönlerden yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi nedeniyle tipi görülecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde 8 ile 15 derece azalacak.

DOĞU ANADOLU: Sibirya yüksek basıncının etkisinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ağrı’da. Bölgede bugün hava öğle saatlerine kadar parçalı ve az bulutlu, ardından çok bulutlu. Yarın sabah buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA ANADOLU: Isparta ve Burdur’da hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düşecek, kuvvetli don ve buzlanma olacak. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de çarşambadan cuma akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif kar yağışı görülecek. Kuvvetli rüzgâr ve kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

AKDENİZ: Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı var. Bu sabahtan itibaren cuma gününe kadar fırtına şeklinde (70-90 km/saat) şiddetli rüzgâr bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporunda; İstanbul'da çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı ile birlikte rüzgârın kuzey (Kuzey ve Kuzeydoğu) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi ve yer yer tipi olayı beklenmektedir."

31 Aralık 2015 Perşembe günü İstanbul'da okullar tatil mi? 

İstanbul Valiliğinden BASIN DUYURUSU :

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; İstanbul İlinde devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceği ve aralıklarla artarak devam edeceği beklenmektedir. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

31 Aralık 2015 Perşembe İstanbul'da okullar tatil edildi. 

31 Aralık 2015 okullar tatil mi, İstanbul'da okullar tatil mi?, İstanbulda okullar tatil mi? İstanbul kar tatili, kar tatili kaç gün, hangi illerde kar tatili var. 31 Aralık okul var mı, 31 Aralık devlet daireleri açık mı, 31 Aralık bankalar açık mı, 31 aralık hastaneler açık mı?
31 Aralık 2015 İstanbul'da Okullar Tatil mi? İstanbul'da Kar Tatili Reviewed by Admin on 06:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakkı Saklıdır Haberler-15 © 2016
Tasarım GFXFree.Net

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.