üst kısım 728*90

[gundem][slider][#fc0000]

#17Mayıs2000 Galatasaray'ın Uefa Kupasını Kazanmasının Yıl Dönümü

Bugün tarih 17 Mayıs 2016. Birçokları için sıradan bir gün belki ama bir Galatasaray taraftarı için hiç de sıradan bir gün değil. 17 Mayıs, Türk futbol tarihi için de önemli bir tarih. Ne mi oldu 17 Mayıs'ta? 

17 Mayıs 2000, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı tarih. Bugün Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasının yıl dönümü. Türk futbol tarihinde en büyük başarının kazanıldığı gün.

Galatasaray, 17 Mayıs 2000 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Parken Stadyumu'nda İngiliz devi Arsenal'i penaltı atışları sonucunda yenerek UEFA kupasının sahibi oldu. Normal süresi 0-0 biten maçı penaltı atışları sonucunda Galatasaray 4-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu. Galatasaray'ın UEFA kupasını almasıyla ilk defa bir Türk takımı Avrupa'da bir kupa kazanmış oldu.

Şampiyonlar Ligi H grubunda yer alan ve grubu 3. olarak tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA kupasında devam etmiş ve sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, Mallorca ve Leeds United takımlarını eleyerek UEFA kupasında finale yükselmişti. Finalde de İngiliz devi Arsenal'i penaltı atışları sonucunda 4-1 yenerek UEFA kupasını kazanmıştır.

İşte Galatasaray'ın UEFA Kupasını Kazanma Anı:

#17Mayıs2000 Galatasaray'ın Uefa Kupasını Kazanmasının Yıl Dönümü Reviewed by Admin on 00:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakkı Saklıdır Haberler-15 © 2016
Tasarım GFXFree.Net

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.