üst kısım 728*90

[gundem][slider][#fc0000]

30 Mayıs Yenikapı Fetih Kutlamaları

İstanbul'un Fethi Kutlamaları bu yıl Yenikapı'da kutlanacak. 30 Mayıs günü Yenikapı Meydanı'nda yapılacak olan kutlamalar için geceli gündüzlü çalışmalar yapıldı. 30 Mayıs Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan İstanbul'un Fethi kutlamalarına yaklaşık 1,5 milyon kişinin katılması bekleniyor.


29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen İstanbul için her yıl 29 Mayıs tarihinde Fetih kutlamaları yapılıyor. Ancak bu yıl İstanbul'un Fethi Kutlamaları 30 Mayıs tarihinde yapılacak. Yenikapı meydanında yapılacak olan kutlama saat 17.30'da başlayacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fetih kutlamalarına katılacak. 


Sabah'ın internet sitesinde yer alan habere göre kutlamaların detayları şunlar: 

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 1,5 milyon kişinin katılması beklenen kutlamalar için 450 kişilik ekip çalışmalarına devam ediyor. 

Alanda 100 metreye 18 metre boyutlarında, şu ana kadar Türkiye'de kurulan en büyük sahne olma özelliği taşıyan platformda, 500 metrekarelik bir led ekran, lazerler, 3D uygulamaları, alevler ve Pyro teknik malzemesi yer alacak. 

Alana 120 kapıdan giriş yapılacak vatandaşlar için 2 çadır hastanesi, 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 6 mescit, tuvaletler, 20 su dağıtım noktası hazır bulundurulacak. 

Program esnasındaki konuşmalar ve anlatımlar için işaret diliyle birlikte İngilizce, Arapça, İspanyolca, Fransızca ve Rusça tercümeler de yapılacak. 

Türk Yıldızları'nın özel gösteri yapacağı kutlamalarda, fethin 562. yılı dolayısıyla 562 kişilik Mehteran Takımı sahne alacak. 

Fethin anlatıldığı özel fetih gösterisinin de yapılacağı kutlamalar, havai fişek gösterisiyle son bulacak.
30 Mayıs Yenikapı Fetih Kutlamaları Reviewed by Admin on 00:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakkı Saklıdır Haberler-15 © 2016
Tasarım GFXFree.Net

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.