üst kısım 728*90

[gundem][slider][#fc0000]

Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih Namazı ile İlgili Merak Ettikleriniz

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Ramazan ayı başladı. 26 Mayıs Cuma akşamı ise Ramazan'ın ilk teravih namazını kılacağız. Ramazan ayı boyunca her akşam yatsı namazından sonra kılınan Teravih Namazı ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevabı haberimizde. Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı ne zaman kılınır? Teravih namazı evde kılınır mı? Teravih namazı evde nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekattır? Teravih namazı farz mı sünnet mi? Tüm bu soruların cevapları yazımızın detayında...


TERAVİH NAMAZI NEDİR? 
Teravih namazı Ramazan ayında kılınan bir namazdır. Teravih namazı sünnet olan bir namazdır. Sünnet-i Müekkede olan Teravih namazı sadece oruç tutanlara değil, kadın erkek herkese sünnettir. Hasta olan, yolculuk yapan herkes için Teravih namazı sünnettir.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR? TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?
Teravih namazı toplam 20 rekattır. Yatsı namazının son sünnetinden sonra kılınır. Yatsı namazından sonra kılınan Vitr namazı ise Teravih namazı kılındıktan sonra kılınır. 10 rekat yatsı namazını kıldıktan sonra Teravih namazına niyet edilir ve camide kılıyorsak imama uyulur. Teravih namazı evde de kılınabilir. Ama camide cemaatle kılınan namaz her zaman daha üstündür.

Teravih namazı Peygamber Efendimiz zamanında Mescitte 8 rekat olarak kılınmış, cemaat eve gidince 20 rekata tamamlamıştır. Teravih namazının 20 rekat olarak kılınmaya başlaması Hz. Ömer zamanında olmuştur.

* Teravih namazını en faziletli kılma şekli 2'şer rekat olarak kılmaktır. Ülkemizde genel olarak 4'er rekat olarak kılınmakta, bazı camilerde ise 8+8+4 şeklinde de kılınmaktadır. 10+10 şeklinde de kıldıranlar olmuştur ancak gece namazlarında 8 rekattan fazla bir selamla namaz kılmak mekruhtur. Bu yüzden tek selamla en fazla 8 rekat kılınabilir.

* Teravih namazı 4'er rekat olarak kılınıyorsa, 2. rekatta oturduğumuz zaman Tahiyyat'tan sonra Salavatlar (Salli-Barik) da okunur ve ayağa kalkınca Fatiha'dan önce Sübhaneke de okunur. Cemaat bunu terk etse bile imam terk edemez.

*Teravih namazını hatimli olarak kılmak da sünnettir. En azından o beldede ya da yerleşim yerinde bir camide hatimle namaz kılınmalıdır.

*Teravih namazı hatimle kılınmıyorsa Fil suresinden aşağısını okumak daha iyidir. Zira rekat sayılarını da karıştırmamış olursunuz.

*Teravih namazında her selamdan sonra yeni rekata niyet etmeye gerek yoktur. Zira Teravih namazı tek bir namazdır ve başında edilen niyet yeterlidir.

Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih Namazı ile İlgili Merak Ettikleriniz Reviewed by Admin on 13:40 Rating: 5

1 yorum:

Tüm Hakkı Saklıdır Haberler-15 © 2016
Tasarım GFXFree.Net

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.